door Pim Kuhbauch

Door het gebruik maken van Google en het gemak er van, sta je er vaak niet bij stil hoe grote impact Google heeft op het dagelijks leven. Net 2 dagen terug van mijn vakantie viel me toch op hoe belangrijk lokale zoekresultaten zijn, waar je ook bent. Of het nou een restaurant, hotel of toeristische locaties zijn, veel is afhankelijk wat Google je als resultaten geeft. Om dit samen te vatten geef ik graag 3 redenen waarom lokale SEO van levensbelang is.

Directe zorgresultaten

Gelukkig is mij op vakantie niets overkomen, maar je kan je voorstellen dat er heel veel mensen zijn die een ongelukje of iets veel ergers overkomt. Als ziekenhuizen of andere medische instellingen hier niet mee bezig zijn, is het lastig om snel medische hulp te vinden.

Kijk je naar de zoekopdrachten die worden uitgevoerd gaat een groot deel over ‘directe zorg in de buurt’, ‘urgente zorg in de buurt’ en vele varianten hierop. Lokale zoekresultaten zijn dus van groot belang om hierop goed antwoord te geven. Krijg je direct de locatie, openingstijden en telefoonnummer te zien, weet je gelijk waar je aan toe bent. Zeker in spoedgevallen kan het een grote impact hebben op iemands leven.

Werk en carrière

Het zoeken van werk in de buurt of carrière mogelijkheden uitzoeken heeft een grote impact in je leven. De meeste vacature websites geven je de filter mogelijkheid om in je regio te zoeken. Voor de relevantie en reismogelijkheden is dit vaak cruciaal in de keuze waar je gaat werken. Zonder deze optie zou het gemak van dit op internet uitzoeken toch direct wegvallen. Als bedrijf is het altijd verstandig je vacatures op je website te optimaliseren. Zeker geografische ligging is één van de grootste drijfveren waarop een carrière bepaalt wordt.

Nachtelijke hongeraanvallen stillen

Nu is het geen dagelijkse kost om rond 3 uur s’nachts te gaan eten, maar dat de optie er is biedt wel enige gerustheid. Lokale zoekresultaten zijn voor horeca zaken van cruciaal belang en het bedrijf dat hier het meeste aandacht aan besteed, haalt hier zeker meerwaarde uit.

Alleen al het toevoegen van de belangrijkste informatie van het bedrijf kan het verschil maken tussen tientallen klanten meer. Met de combinatie van klanten reviews krijgen mensen direct een beeld van de mogelijkheden en de kwaliteit van de horeca in de buurt. Tijdens mijn vakantie hebben we op deze manier de meeste restaurants en bars uitgekozen. Iets wat zonder lokale resultaten waarschijnlijk niet was gebeurd.

Nu is dit maar een kleine selectie van de mogelijkheden waarmee lokale zoekresultaten je mee kan helpen. Maar het feit blijft dat deze vorm van informatie een grote impact heeft op de keuzes die mensen maken. Voor vrijwel elke branche of type bedrijf is een vorm van lokale vindbaarheid van belang om als bedrijf te groeien.

 

Pim is SEO specialist bij Blue Leopard. Hij zorgt maandelijks voor verbetering op het gebied van ranking, linkbuilding en de vindbaarheid van onze klanten. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zijn specialisme.

Laat een reactie achter