door Sabra Issa

Het zal je maar overkomen: je WordPress website is gehacked. Misschien was je installatie niet up-to-date of heb je een onbetrouwbare plugin geinstalleerd. Maar daar heb je nu niks aan. Gelukkig zijn er goede hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen met het beveiligen van je website.

 

 

WordPress!
Ja, niet om bij de hand te zijn. Maar WordPress zelf is je nummer 1 tool. Zorg dat die installatie up to date is! En lees dan verder 😉

Updraft Plus
Updraft Plus maakt een volledige backup van jouw WordPress installatie. Die kan je naar verschillende opslagplatformen laten sturen zoals Drive, Dropbox en zelfs je email. De frequentie van je backups kun je makkelijk instellen. En het terugzetten gaat met een paar klikken.

Wordfence
Het fijne van Wordfence is dat het eerst controleert of je website mogelijk al geinfecteerd is met malware. Daarna zorgt het voor een goede beveiliging. Mocht je website toch weer geinfecteerd raken, dan laat Wordfence je dat meteen weten.

All in One WP Security
Fijne plugin om je WordPress website extra mee te beveiligen. Het dashboard is gebruiksvriendelijk en hoewel er ontzettend veel opties zijn, is het snel duidelijk wat belangrijk is.

Bulletproof
Ook een populaire WordPress beveiligings plugin. Het heeft een Pro versie, maar de gratis variant is ontzettend uitgebreid en heeft meer dan genoeg opties.

Op Facebook Blue Leopard laten onze developers regelmatig weten welke handige tools ze nog meer tegenkomen en wat ze er van vinden.

Laat een reactie achter