door Pim Kuhbauch

Om blogberichten in je website zo overzichtelijk mogelijk overzichtelijk te houden  worden deze geplaatst in een categorieën. De categorieën worden op deze manier een verzameling van goede content die door zoekmachines goed geindexeerd kunnen worden.  In dit blog leg ik uit hoe je categorieën kan toevoegen met WordPress.

categorie

Om een categorie aan te maken moet je uiteraard allereerst inloggen in de wordpress cms van je site. Dit doe je door naar het juiste adres te surfen (veelal de url van de site met /wp-admin oid er aan toegevoegd) en in te loggen met eerder verstrekte inloggegevens.

Wanneer je bent ingelogd in WordPress kies je ‘berichten’, gevolgd door ‘categorieën’

Op deze pagina kun je nu een categorie aanmaken. Je ziet hierbij 4 opties staan: naam, slug, hoofd en omschrijving. Bij naam, vul je de gewenste naam in die je nieuwe categorie gaat krijgen, bijvoorbeeld “SEO”. De slug wordt het adres (url) van je categorie. Bijvoorbeeld www.blueleopard.nl/seo. Je kan dan gewoon het woord “SEO” invullen bij de slug. Als je deze leeg laat vult het cms automatisch de slug voor je in. Wil je dat je nieuwe categorie onder een andere, al bestaande categorie valt kies je dit bij ‘hoofd’. Het is dan een kwestie van de juiste categorie kiezen in het dropdown menu. Bij de omschrijving vul je een korte omschrijving in van de categorie. Dit hoeft geen boekwerk te zijn, maar een korte, bondige tekst over het onderwerp. Dit is goed voor de SEO van de categorie.

Klik op ‘Nieuwe categorie toevoegen’ en de site is een categorie rijker.

Nu je een categorie hebt aangemaakt wil je deze uiteraard ook kunnen bewerken.

Het begin is hetzelfde: navigeren naar ‘berichten’ en daarna ‘categorien’

Om een categorie te bewerken moet deze eerst geselecteerd worden. Dit doe je door op de te bewerken categorie te klikken aan de rechterzijde van de pagina.

In een categorie kan alles aangepast worden, de naam, slug, categorie verdeling (hoofd) of de omschrijving. Houd er wel rekening mee dat je de categorie (slug) van te voren goed vaststelt. Mocht deze namelijk gewijzigd worden na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 3 maanden), dan heeft de zoekmachine die specifieke slug/categorie al geïndexeerd. Zodra je deze wijzigt, is de categorie voor de zoekmachine niet meer te vinden.

Kies tenslotte voor de blauwe knop ‘bijwerken’ en de categorie is aangepast.

Pim is SEO specialist bij Blue Leopard. Hij zorgt maandelijks voor verbetering op het gebied van ranking, linkbuilding en de vindbaarheid van onze klanten. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zijn specialisme.

Laat een reactie achter