door Sabra Issa

In deze handleiding leggen we je precies uit hoe je een nieuwe pagina aanmaakt op je WordPress website. Vorige week begonnen we met de basis. Deze week gaan we verder met de rest van de instellingen. Alle uitleg komt overzichtelijk op deze pagina, zodat je de handleiding altijd terug kunt lezen.

Inhoudsopgave

  1. Een nieuwe pagina maken
  2. De titel en URL aanpassen
  3. Content toevoegen
  4. Instellingen

1. Een nieuwe pagina maken

[terug naar inhoudsopgave]

In je WordPress backend, zie je links een donkergrijs menu. Daar staat de optie “Pagina’s”. Als je daar met je cursor over gaat klapt er een submenu uit, waar de optie “Nieuwe pagina” in staat. Je kunt ook op “Pagina’s” klikken en naar de overzichtspagina van je pagina’s gaan. Ook daar zie je een knop “Nieuwe pagina”.

eennieuwepagina-01

2. De titel en URL aanpassen

[terug naar inhoudsopgave]

Je hebt de pagina “Nieuwe pagina” geopend. Nu gaan we de titel en – als dat nodig is – de URL van je blog aanpassen.

Het eerste veld dat je in het hoofdscherm tegenkomt, is die van de titel. Hier voer je de titel van je bericht in. Als je het veld verlaat, zie je dat WordPress automatisch een zogenaamde “permalink” aanmaakt. Dit is de URL van je blog. Als je dat nodig vindt, kun je deze URL aanpassen door op het knopje “Bewerken” te klikken. Voer een nieuwe URL naam in en klik op “Ok”. Je URL is nu aangepast.

eennieuwepagina-02

3. De content invoeren

[terug naar inhoudsopgave]

We gaan beginnen met het leukste deel. 🙂 Je content invoeren in WordPress is gemakkelijk. Sterker nog; content voor een pagina invoeren in bijna hetzelfde als content voor een blog invoeren. Daarom verwijs ik hieronder naar de desbetreffende handleiding. De links openen in een nieuw tabblad zodat je daarna weer terug kan naar deze handleiding.

3.1 Tekst
3.2 Koppen
3.3 Lijsten
3.4 Links
3.5 Afbeeldingen invoegen

4. Instellingen

[terug naar inhoudsopgave]

Naast de teksteditor bevinden zich een aantal blokken met instellingen. Deze kun je gebruiken om je pagina aan te passen. Ik behandel ze op volgorde.

Publiceren

Opslaan als concept: Met deze knop sla je je pagina op als concept. Je kunt er later verder aan werken maar de pagina staat niet online. Alleen jij (en andere ingelogde gebruikers) kunnen hem zien.

Voorbeeld: Je kunt je pagina bekijken zoals hij er op de website uit komt te zien. De pagina staat dan nog niet online. Wanneer je een bestaande pagina aanpast, veranderd deze knop in “Wijzigingen bekijken”.

Status:De status van de pagina bepaald wie de pagina kan zien. Als concept staat de pagina niet online en kun je hem alleen bekijken vanuit de WordPress backend. Stel je hem in op “Beschermd met wachtwoord” dan kunnen alleen gebruikers met het wachtwoord de pagina zien. Je ziet dan eerst een inlog scherm. Stel je de pagina in op “Prive” dan is deze alleen zichtbaar wanneer de gebruiker in ingelogd in jouw WordPress backend.
Datum publicatie: Net als bij een blog, kun je de publicatie datum van een pagina instellen. Deze wordt dan online gezet op de datum die je invoert. Als je dit veld niet aanpast, publiceer je de pagina direct.

Schermafbeelding 2016-01-14 om 09.10.00

Pagina attributen

Hoofd: Je kunt je pagina instellen als sub-pagina van een bestaande pagina. Dit kan handig zijn wanneer je veel pagina’s hebt en een structuur wilt behouden. De hoofd pagina kun je in dit uitklapmenu instellen.

Template: In sommige gevallen zijn er extra templates beschikbaar voor je pagina’s. Deze bepalen de layout van de pagina. Als jouw website extra templates heeft, zal dit bij de oplevering aan je doorgegeven worden. Deze kun je hier instellen.

Volgorde: Deze optie is alleen van toepassing wanneer je website automatisch een menu aanmaakt. Meestal zetten we dit uit, omdat we maatwerk navigatie aanbieden. Deze optie is dus zelden van toepassing.
Uitgelichte afbeelding: Net als bij een blog kun je voor een pagina een uitgelichte afbeelding instellen. Deze verschijnt meestal in een overzicht of archief.

Schermafbeelding 2016-01-14 om 09.10.27

Laat een reactie achter