door Pim Kuhbauch

Om een duidelijker beeld te krijgen van de lokale zoekresultaten is het mogelijk als bedrijf reviews te krijgen. Niet alleen geeft het een indicatie voor de kwaliteit van het bedrijf, het is tevens een indicatie dat er interactie is met uw klanten of gebruikers. Om het verkrijgen van deze lokale reviews makkelijker te maken heeft Google besloten de eis van een Google+ account te laten vallen.

Met het weghalen van de Google+ account eis zorgt Google voor een nieuwe stap in het belangrijker maken van lokale vindbaarheid. Vooral voor de gebruiksvriendelijkheid en de interactie heeft deze aanpassing positieve gevolgen.

Om dit mogelijk te maken is de interface ook veranderd om deze reviews te kunnen plaatsen. Er wordt geen Google+ account meer vereist maar er kan direct met een Gmail account worden ingelogd. Dit maakt de drempel voor het plaatsen van een review weer een stuk kleiner. Dit scherm komt ook direct voor de zoekresultaten naar voren, je verliest dus niet het overzicht waar er een review over geschreven gaat worden.

Lokale Reviews

Voor bedrijven geeft Google+ veel voordelen en biedt het vele opties aan die helpen bij lokale vindbaarheid. Om ook uit reviews veel meerwaarde te halen zorgt deze verandering van Google voor een positieve ontwikkeling.

Pim is SEO specialist bij Blue Leopard. Hij zorgt maandelijks voor verbetering op het gebied van ranking, linkbuilding en de vindbaarheid van onze klanten. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zijn specialisme.

Laat een reactie achter