door Sabra Issa

Content is een belangrijk onderdeel van je website. Je teksten en afbeeldingen bepalen samen met het design jouw online uitstraling. In dit blog leg ik uit welke content je aanlevert, hoe je dat doet en waarom dit zo belangrijk is.

Wat moet ik aanleveren?

Het proces van content verzamelen begint bij Blue Leopard vaak met een workshop “Start with why”. Deze wordt gegeven door een communicatie specialist en brengt je marketingstrategie in kaart. Wanneer je een SEO zoekwoorden onderzoek heb afgenomen, levert de SEO specialist een navigatiestructuur aan. Op basis van die onderwerpen, kun je je content gaan schrijven.

Hoe lever ik de juiste content aan?

Wanneer je geen behoefte hebt aan een workshop of een zoekwoordenonderzoek, zul je zelf de structuur van je pagina moeten bepalen. Als je een blog hebt, is het tevens belangrijk dat je daar een planning voor maakt. Die planning kan bestaan uit verschillende onderwerpen waar je over gaat bloggen.

Naast teksten lever je ook je gewenste afbeeldingen aan en overige content. Een checklist voor een standaard website zou er zo uit kunnen zien:

 • Teksten voor pagina’s
 • Teksten voor blogs
 • Tekst voor slogan / call to action
 • Navigatiestructuur (links in je menubalk)
 • Blog categorieën
 • Social media accounts
 • Bedrijfsgegevens (NAW, KVK, contact gegevens etc.)
 • Algemene voorwaarden
 • Afbeeldingen
 • Logo

Hoe lever ik dit aan?

Wanneer je klant bent bij Blue Leopard, heb je toegang tot jouw Drive map. De specialisten die aan jouw project werken hebben hier ook toegang tot. Je content kun je in deze map plaatsen, zodat deze beschikbaar is voor iedereen die aan het project werkt. Let bij het aanleveren op de volgende punten:

 • Zet je teksten in een tekstdocument. Als de tekst bedoeld is voor een pagina die in de menubalk komt, wordt de titel van het document de link.
 • Zorg dat je afbeeldingen van de juiste grootte zijn. De meeste foto’s die direct van je camera komen, zijn van hoge resolutie. Die zul je moeten verkleinen. Je kunt dit ook door ons laten doen.
 • Lever je logo aan in .jpg of .png formaat. (wanneer je je logo door ons laat maken, wordt deze door ons geschikt aangeleverd voor je website)
 • Algemene voorwaarden en andere downloads kun je aanleveren in PDF formaat.

Waarom is het belangrijk om op tijd en correct je content aan te leveren?

Wanneer je een website afneemt bij Blue Leopard, voeren wij jouw content in (tot max. 10 pagina’s) voordat je online gaat. Dit zit bij de offerteprijs inbegrepen zodat je meteen een goede start maakt. Zonder content kun je immers niet online.

Om te zorgen dat de kosten van je website zo laag mogelijk blijven, plannen we dit efficient in en voeren we alle content in 1 dagdeel in. De designer en de SEO specialist coördineren dit proces om te zorgen dat alles goed gaat. Daarom is het belangrijk dat alle content correct en op tijd aangeleverd wordt. Het is begrijpelijk dat het achteraf bijwerken of aanvullen van content extra opstarttijd en kosten met zich meebrengt.

Tijdens dit proces kan jij je bezig houden met de WordPress backend. Je hebt immers niet voor niets voor een gebruiksvriendelijk CMS gekozen; het is de bedoeling dat je zelf gemakkelijk content kan toevoegen.

En als ik hier nou helemaal geen zin in heb?

Content en contentmanagement kun je ook uitbesteden. Er zijn verschillende mogelijkheden; je kunt ons je content laten schrijven of een abonnement afnemen waarbij elke maand nieuwe blogs worden geschreven. Ook het onderhoud van je website kun je bij ons uitbesteden.

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over content? Gebruik het formulier om contact op te nemen of laat een reactie achter!

Laat een reactie achter