door Sabra Issa

De winterbeurt voor je huis, de APK keuring voor je auto; allemaal irritante analogieen die wij gebruiken om aan te geven hoe belangrijk het is om je website te (laten) onderhouden.

Hoe je het ook wendt of keert; als je je website niet onderhoudt heb je er weinig aan. Om het leuk en luchtig te houden schrijf ik deze week over de voordelen van goed onderhoud. Want dan worden de nadelen vanzelf duidelijk.

First things first: updates

Als je klant bent van Blue Leopard heb je waarschijnlijk een website die op WordPress draait. Maar ook als je een ander CMS hebt, is het volgende op jouw website van toepassing: de boel moet up-to-date zijn.

Gelukkig voor ons heeft WordPress twee leuke eigenschappen: het doet sommige updates automatisch. En overige updates geeft ie aan als je inlogt. Kijk maar:

Hoe onderhoud je je WordPress website?
Updates!

Als je in het linkermenu op Updates klikt, krijg je een mooi overzicht van alle elementen die vernieuwd moeten worden.

Updates zijn belangrijk voor de beveiliging van je website. Zorg voordat je updates uitvoert, dat je een backup hebt van je website.

Vers leesvoer: nieuwe content

Regelmatig wat nieuws plaatsen op je website; hoe doe je dat? Je website is geen social media kanaal dus het is echt niet nodig om elke dag een blog te schrijven. Afhankelijk van je branche is een keer per week een prima doel.

WordPress kan je blogs voor je plannen. Zo kun je als je de geest hebt een hele rits blogs verspreid over een periode laten plaatsen zonder dat je daar elke week voor hoeft te zitten.

En ander voordeel van regelmatig je content verversen is dat zoekmachienes je website eerder zien als relevant. Dat komt ten goede van je ranking en pagina score.

Als laatste; vergeet niet om eens in de zoveel tijd eens te controleren of alle informatie op je website nog klopt. Je wil niet weten hoeveel bedrijven verhuizen en vergeten hun adres gegevens op alle pagina’s aanpassen. Controleer ook of je aanbod van diensten nog actueel is. En natuurlijk je team pagina. 😉

Je digitale APK

Techniek veranderd, vooral binnen de digitale wereld. Een goed gebouwde website zal hier weinig last van ondervinden. Toch is het nodig dat je af en toe eens laats controleren of de techniek achter jouw website nog volstaat.

Je kan er voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Soms is dat voor kleine websites wat te veel van het goede. Door een keer per jaar je website te laten doorlichten tegen een vast tarief, weet je zeker dat alle techniek up-to-date is. En dat biedt voordelen voor gebruikersgemak, snelheid en ranking.

Conclusie

Je website onderhouden kan je zelf doen. Zorg in de basis in ieder geval voor een goede beveiliging en backup. Merk je dat het je meer tijd kost dan je lief is? Aarzel dan niet om het uit te besteden. Een goed onderhoudsproduct geeft precies aan wat er gedaan wordt en voor welk tarief.

Laat een reactie achter