door Pim Kuhbauch

Bij Blue Leopard kunt u in allerlei verschillende gebieden geholpen worden met uw bedrijf. Een van de mogelijkheden is een SEO check waarbij de focus ligt op uw website en hoe de prestaties hiervan zich verhouden tot de optimale maatstaven. Er zijn op internet zeer veel tools te vinden om een SEO check uit voeren. Blue Leopard geeft u liever een SEO check op maat met direct een advies erbij. Dit is uiteraard ook geheel vrijblijvend om u beter kennis te laten maken met SEO en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden hiervan. Een SEO check bestaat uit verschillende onderdelen die we voor u op een rijtje zetten.

SEO check

Waarom een SEO check?

Met het nog steeds groeiende gebruik van internet, ontkom je er tegenwoordig niet aan om een goed functionerende website te hebben. Zeker voor bedrijven is het vaak 1 van de eerste aspecten waar een mogelijke klant of consument tegen aan loopt. Omdat een eerste indruk een groot verschil kan maken heeft een groot onderdeel van een SEO check hier mee te maken.

Vaak zijn er al snel veel aspecten te vinden die een website veel functioneler zouden maken. Een vrijblijvende QuickScan bieden wij aan om snel en duidelijk aan te geven welke potentie er ligt voor klanten en op welke punten ze nog kunnen groeien. Dit is een service die wij aanbieden, om kennis te maken met ons bedrijf en ook gelijk een duidelijk inzicht geeft in de status van de website.

Wij vinden het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te scheppen van de situatie. Op deze manier kunnen wij het beste advies geven over de beste strategie die past bij de website en het bedrijf.

Hoe kan Blue Leopard hier bij helpen?

Hoe kunnen we bedrijven de beste richting op helpen? Via onze ontwikkelde QuickScan methode krijgt u beter inzicht hoe uw website er voor staat. Wat zijn de sterke en zwakke punten? Hoe wordt uw website beoordeeld door Google?

Via bepaalde SEO tools die we gebruiken, krijgen we een goeie indicatie waar de belangrijkste verbeteringen plaats moeten vinden. Tevens zien we goed waar de website al wel sterk in is. Omdat uw bedrijf in een bepaalde branche opereert, controleren we ook de onderwerpen die relevant zijn voor uw bedrijf en hoe u ten opzichte van concurrenten ervoor staat.

Wat zit er in een SEO check?

Wat zijn dan de uiteindelijke resultaten die u mee krijgt? Uw website wordt aan de hand van 3 aspecten geanalyseerd:

QuickScan

De website score geeft weer hoe uw website functioneert in de huidige staat. Welke belangrijke aspecten aanwezig zijn op de website en welke ontbreken. Met dit overzicht krijgt u direct informatie over wat er verbeterd moet worden. Voorbeelden van aspecten die behandeld worden zijn: URL en website structuur, het linkbuilding profiel,  aanwezige content en website technieken.

Binnen uw branche zullen klanten, consumenten en partners naar zoektermen zoeken, die relevant zijn voor uw bedrijf. Het onderdeel ranking geeft u duidelijk aan welke zoektermen van groot belang zijn en op welke positie u staat in Google. Uiteraard is dit niet zo uitgebreid als een zoekwoorden onderzoek, maar het geeft wel direct een indicatie van de mogelijke potentie en de huidige situatie. Vooral op de zoekwoorden die zeer relevant zijn voor het bedrijf.

Het laatste aspect waar we naar kijken is de potentie in de branche. Het is natuurlijk goed om te weten waar je nu staat. Wat nog interessanter is, is de mogelijke potentie die er te halen is. Zo krijg je een goeie indicatie wat er allemaal mogelijk is. Op deze manier is ook aan te geven hoe je er financieel beter van gaat worden. Dit is toch het uiteindelijke doel om aan SEO te gaan beginnen. Een deel van het advies wat je bij een QuickScan krijgt is een stukje conversie optimalisatie advies. Dit moet er voor zorgen om SEO ook rendabel te maken.

Heeft u interesse in een QuickScan? Meld je dan gelijk aan via het contactformulier.

Pim is SEO specialist bij Blue Leopard. Hij zorgt maandelijks voor verbetering op het gebied van ranking, linkbuilding en de vindbaarheid van onze klanten. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zijn specialisme.

Laat een reactie achter