door Pim Kuhbauch

Bij Blue Leopard maken we vooral gebruik van de mogelijkheden die Google ons biedt. Gmail, Google Analytics, Google Agenda zijn hier slechts een paar voorbeelden van. Het social media kanaal van Google; Google+ is vaak een minder bekend kanaal. Voor het gebruik van social media wordt toch vooral Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram gebruikt. Toch heeft Google+ haar eigen voordelen, die vooral voor bedrijven erg interessant zijn. In dit blog zet ik er een paar op een rijtje.

google plus voordelen

Vergeleken met andere social media kanalen heeft een aantal voordelen die niet direct via andere social media kanalen gebruikt kunnen worden. Dit is vooral van belang voor SEO aangezien het optimaliseren van zoekresultaten door Google+ soms veel sneller gaat.

Gevonden worden in zoekresultaten.

Hoewel het wel in de lijn der verwachting ligt voor 2016, waarin social media content ook in de zoekresultaten gevonden gaat worden, heeft Google+ nu nog een voordeel. Google+ content wordt gevonden in specifieke zoekresultaten, terwijl je website dit soms niet doet. Elke post in Google+ heeft een unieke URL en bij veel interactie wordt er meer waarde aan toegekent. Hoe unieker de posts dus zijn, hoe meer kans dat je gevonden wordt.

Lokaal gevonden worden door Google+.

Het belangrijkste voordeel van Google+ is de integratie binnen de zoekresultaten en Google Maps. Voor de MKB kan dit veel voordelen geven aangezien een groot deel van hun inkomsten komt uit een meer lokale kring dan landelijk of continentaal.

Lokale Google resultaten

In bovenstaande afbeelding zie je een goed voorbeeld van de meerwaarde van Google+ en de integratie die het heeft met Google Maps. Mijn zoekopdracht kwam uit Rotterdam dus wordt dit automatisch meegenomen door Google. Google Maps geeft zelfs voorrang ten opzicht van organisch zoekverkeer dus om hier uw bedrijf te hebben staan is natuurlijk erg interessant.

Waar je je voorheen apart moest aanmelden voor Google Maps en een Google+ profiel aan moest maken gebruikt Google nu Mijn Bedrijf. Hier zijn alle zaken direct gekoppeld en ben je direct vindbaar binnen de lokale zoekresultaten.

Google gebruikt ook verschillende opties om een Google+ account zo goed mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen. Geef de juiste openingstijden aan van uw bedrijf. Vraag om recensies voor uw bedrijf. Hoe hoger uw cijfer en hoe meer recensies u heeft, hoe beter u gevonden wordt. Het geeft direct weer hoe uw bedrijf wordt ingeschat en dat u om de mening van uw klanten geeft.

Bij Blue Leopard hebben wij een speciaal Google Pakket samengesteld om u deze voordelen aan te bieden. Hier in zit zowel een Google Analytics account en een Google+ profiel. Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op!

Pim is SEO specialist bij Blue Leopard. Hij zorgt maandelijks voor verbetering op het gebied van ranking, linkbuilding en de vindbaarheid van onze klanten. Daarnaast schrijft hij wekelijks een blog over zijn specialisme.

Laat een reactie achter